Огради

Металните огради са предпочитани от повечето хора, които търсят надежден, красив и бърз вариант за защита на своята собственост. Те са направени от здрав, издръжлив, лесен за поддръжка материал според вкуса на клиента и стила на сградата.

По-голямата част от металните огради се изработват от тръби и профили. За различните модели размерите на профилите и разстоянието между тях са различни. Други материали, от които можете да поръчате ограда са металните пана, мрежи и винкели.

За да прецените каква ограда ви е необходима, трябва да вземете предвид функцията й – по-скоро декоративна, по-скора защитна – ще искате ли до нея да има жив плет или не, размерите на мястото, което ще ограждате, какъв е архитектурният стил на сградата, има ли беседка в двора – от какъв материал е и в какъв стил. Можете да изберете какъвто пожелаете цвят за вашата метална ограда и да го получите чрез прахово боядисване.

Тъй като металните огради са на модули, те се монтират лесно и бързо.

Решили сте да ползвате метални решетки? Те са няколко вида:

  • еднокрили и двукрили
  • извити или прави.

Първите се изработват  от еднолистова и двулистова студеновалцована ламарина, а вторите от заварени прави и огънати профили. Към самите метални решетки могат да се добавят орнаменти, а ако сте поръчали отваряеми решетки, то изберете типа брава – секретна или автоматична, която да добавят към тях, както и удобните за вас дръжки.

Металните решетки се боядисват в различни цветове с помощта на компресионен пистолет или прахово, така че да не се налага да жертвате красотата в името на сигурността.